SADE: Lovers Rock

SADE
Lovers Rock
Epic

Uuden Sade-levyn ilmestyessä kauppoihin kukaan tuskin odottaa suurta muutosta edelliseen. Tuota suurta muutosta on turha odottaa Lovers Rockiltakaan, olkoonkin että levy on mielestäni edeltäjiään svengaavampi, ilmavampi ja lämpimämpi.
Lovers Rock on niin hyvässä kuin pahassa taattua Sade Adua, mutta toisaalta myös helposti uran paras albumi. Siinä missä kaikki kolme edellistä Sade -albumia ovat enemmän tai vähemmän nojannut kahteen hittibiisiin, on bändin neljäs pitkäsoitto huomattavasti edeltäjiään tasapainoisempi kokonaisuus. Parempia biisejä on yksinkertaisesti levyllä aikaisempaa enenmmän.
Albumin avaa instant Sade -klassikko By Your Side, muita mainittavia saavutuksia ovat akustisen kitaran mukavasti kuljettama King Of Sorrow, tumma Slave Song ja levyn ehkä paras yksittäinen raita Every Word. Loput biiseistä menevät nekin mukavasti muiden mukana, mutta ne joko kuulostavat turhan tutuilta tai vain turhilta. Sinänsä hyvä Somebody Already Broke My Heart ja ehkä myös albumin nimibiisi kuuluvat ensinmainittuun ryhmään, It's Only Love That Gets You Through jälkimmäiseen.
Sade on tehnyt taiteenlajin olemalla vähän keskitasoa parempi omassa lajissaan. Tämä metodi on historiallisesti ollut erittäin vaikea tie pitkäkestoiseen menestykseen. Tuon menestyksen Sadelle tällaisen levyn jälkeen suo mielellään.