Samettinen ääni, kaunista tapettia – Rumer klassisen Burt Bacharach -materiaalin kimpussa

Rumer
This Girl's In Love
EastWest

Kolmen albumin jälkeen pakistanilais-englantilainen Rumer tulkitsee vihdoin täyden levyllisen otteita ihailijakseen tunnustautuneen Burt Bacharachin ja sanoittajakumppaninsa Hal Davidin laulukirjasta. Bacharachiin Rumerin samettinen ja optimaalisimmin balladeissa soiva ääni teki vaikutuksen heti ensialbuminsa Seasons Of My Soulin (2010) aikoihin.

This Girl’s In Loven kaltainen kunnianosoitus on ollut vain ajan kysymys. Rumerilla kun on projektiinsa selkeä kotikenttäetu puolisonsa Rob Shivakbarin toimittua pitkään Bacharachin musiikillisena johtajana. Tribuuttia ajatellen tästä on ollut sekä hyötyä että haittaa. Levyn tuottajana, sovittajana ja orkesterinjohtajana Shivakbari on toki poikkeuksellisen hyvin sisällä työstettävän materiaalin ytimessä. Pienintäkin yllätyksellisyyttä karttaessaan lopputulos uhkaa kuitenkin kuivua korvia hivelevän kauniiksi tapetiksi.

Bacharachin ja Davidin 60-luvun tuotantoon keskittyvä albumi ei pyri olemaan kirjoittajiensa greatest hits. The Look Of Love, (They Long To Be) Close To You, Walk On By ja What The World Needs Now Is Love saavatkin seurakseen puoli tusinaa käytännöllisesti katsoen tuntematonta laulua. Herb Alpertin muinoin hitiksi esittämällä nimiraidalla This Girl’s In Love With You ääneen pääsee myös itse Burt Bacharach pianointron ja avaussanojen tulkinnan verran.