SCAR SYMMETRY: Pitch Black Progress

SCAR SYMMETRY
Pitch Black Progress
Nuclear Blast

Nopea toiminta ei näköjään aina tarkoita kiirehtimistä tai hätäilemistä. Scar Symmetry on kahden vuoden iästään huolimatta päässyt jo toisen levynsä virstanpylväälle. Kaikesta päätellen lukuisissa metallibändeissä kannuksensa hankkineiden ruotsalaisten joukkue tiesi bändin käynnistäessään tarkkaan, millaista musiikkia on aikomus tehdä.

Pitch Black Progress esittelee erittäin napakan, tyylitajuisen ja nokkelankin yhtyeen, vaikka Scar Symmetry ei varsinaisesti olekaan uusia uria aukomaan lähtenyt tulokas. Nerokkaat riffit sekä deathin ja progevivahteiden saumaton yhteensulautuma yhdistettynä lennokaaseen esiintymiseen on jotakuinkin huikea kokemus. Toki Scar Symmetryn voimametallin puolelle kallistuvista biiseistä voi aistia myös jonkinasteista kasvottomuutta, mutta jos ne toimivat ja omaperäisyys perustuu johonkin muuhun kuin väen vängällä persoonallisten piirteiden alleviivaamiseen, yhtye on paikkansa ansainnut.

Kaiken lisäksi Scar Symmetryn uuden levyn biisit on tehty ja äänitetty selvästi pieteetillä ja kappaleille on annettu riittävästi tilaa hengittää sekä väläytellä muusikoiden nerokkaita koristeita. Esimerkiksi death-murina ja puhdas laulu tuntuvat kovin harvoin toimivan saumattomasti yhdessä. Scar Symmetryllä tämäkin homma on hanskassa.