SHADE EMPIRE: Omega Arcane

Arvio julkaistu Soundissa 4/2013.
Kirjoittanut: Eero Kettunen.

Arvio

SHADE EMPIRE
Omega Arcane
Candlelight

Nyt on hommat isollaan, sen tietää heti kun Omega Arcanen avausraita Ruinsin dramaattinen alku on johtanut melodeath-tykitykseen. Mahtipontisuutta piisaa niin, että lopunaikojen merkit nousevat taivaalle.

Candlelight Recordsille siirtyneen Shade Empiren neljäs albumi on kunnianhimoinen ja monisävyinen 74-minuuttinen kokonaisuus. Se pröystäilee sisällöllään tarjoten kiintopisteitä läpi levyn. Soundimaailma ei kaadu tukkoisuuteen.
Shade Empiren ulosanti on sinfonista, tummaa ja teknistä äärimetallia. Toistuvat mielleyhtymät bändin vaikutteisiin vievät huomiota sen omasta persoonasta. Elektronisia vivahteita ei albumilta enää löydy keskivertoa nykyajan metallipumppua enempää. Aika irrallinen breakbeat-välisoitto Devolu­tion on vahvimmin industrialiin päin kallellaan.

Omega Arcanen ansioita ei käy kieltäminen. Eihän siinä muutenkaan mitään väärää ole, että Shade Empire haluaa palkita pitkän odotuksen tähän tyyliin. Kokonaisuuden alusta loppuun kuunteleminen vain tuntuu kovin työläältä. Ahkerointi palkitsee, muttei aivan riittävällä ja levyn kannalta perusteellisella tavalla. Tulee mieleen, että Timen pakon sanelema jakaminen kahteen erilliseen osaan saattoi olla Wintersunille onneksi.

Lisää luettavaa