Slayer-covereita, nimekkäitä vierailijoita ja vihaista antaumusta – Body Countin uutuus jää taatusti mieleen

Body Count
Bloodlust
Century Media

Nyt ei pelleillä! Body Count julistaa vihaisesti sellaisella antaumuksella, että tunnet miten sylki lentää naamalle ja musiikki painaa maahan massallaan.

Aika on juuri nyt otollinen Ice-T:n yhteiskuntakriittiselle räpille. Muun muassa rasismia ja poliisiväkivaltaa käsittelevät lyriikat saavat lisäpainoa raskaista ja tarttuvista riffeistä, joille moni heavy-konkarikin olisi kateellinen. Bloodlust on oikeasti heviä, eikä mitään mukarankkaa pomppukiukuttelua. Tympeän tosikkomaiseksi saarnaksi touhu ei mene, vaan pieni toivon- ja huumorinpilkahduskin vilahtaa silmäkulmassa.

Vierailevat tähdet Dave Mustaine, Max Cavalera ja Randy Blythe tuovat hekin biiseihin oikeasti lisäarvoa eivätkä ole mukana pelkän nimensä vuoksi. Lisäksi yhtyeellä on pokkaa lainata Slayerin kenties tunnusomaisin kappale Raining Blood sekä Post Mortem ja ujuttaa ne vielä levyn keskelle. Kokonaisuus pysyy silti saumattomana ja rikkoutuu ainoastaan, kun Ice-T höpöttää yksinään biiseistä erillään. Onneksi näin tapahtuu vain pari kertaa koko levyn aikana.

Debyyttiä lukuunottamatta Body Countin levyt eivät juuri ole jääneet elämään ihmisten muistikuviin. Bloodlust lyö kuitenkin luun syvälle kurkkuun ja jää taatusti mieleen.