SODOM: Sodom

SODOM
Sodom
SPV

Sodom jos kukaan ansaitsisi työn sankarin arvonimen. Tänä päivänä ainoana alkuperäisjäsenenä vaikuttava basisti-laulaja Tom Angelripper on luotsannut Sodomia vuodesta 1980 lähtien, joten miestä voidaan hyvällä syyllä kutsua thrashin Lemmyksi.

Sodom on pitänyt uppiniskaisesti thrash metalin lippua ylhäällä aikana, jolloin useimmat aikalaisensa ovat haukanneet happea, haudanneet itsensä tai tarkistaneet linjaansa kaupallisemmaksi. On Sodomillakin ollut flirttailunsa tarttuvampien ja rokkaavampien kappaleiden muodossa (uudella levyllä onnistunut Buried In The Justice Ground), mutta muuten yhtyeen musiikillinen pääpaino on ollut tiivistahtisessa mätössä, mistä Sodomin vakuuttavimpana esimerkkinä Lords Of Depravity.

Yhtyeen omaa nimeä kantava yhdestoista studioalbumi ei tarjoa yllätyksiä, mutta pitää varmasti vannoutuneimmat diggarit tyytyväisenä. Mutta kun trio nimeää albuminsa itsensä mukaan, odottaa kuulija kuulevansa parasta Sodomia kautta aikojen. Valitettavasti näin ei ole, vaan takuuvarma Sodom jää mainittuja kappaleita lukuun ottamatta yhtyeen omien klassikoiden – kuten Persecution Mania, Tapping The Vein ja M-16 – varjoon.