SONS OF AEON: Sons Of Aeon

SONS OF AEON
Sons Of Aeon
Lifeforce

Tuntuuko sinustakin joskus siltä, että tämän päivän deathmetal on kliinistä tai keinotekoista? Tai vain liian modernia? Tai että vanhan koulukunnan rupinen soundi elää vain pelkän nostalgian kautta ilman uutta tarjottavaa? Vastaus olisi tässä: Sons Of Aeonin debyytti oivaltaa deathmetalin sekä historian että nykypäivän laatuvaatimukset. Ja ennen kaikkea: sen musiikilla on sielu.

Ei tarvitse odottaa ruumiinavauksen tuloksia, kun tietää mitä Sons Of Aeonin sisuksista löytyy. Yhtyeen tyyli on jalostunut useista eri kuolometallin suunnista, jotka kaikki kuuluvat musiikissa mutta yhtenäisyyden vaatimuksiin mukautettuna. Tai no, jäsenten rakkaus At The Gatesiin kuuluu muita vaikuttimia selvempänä.
Runsaan melodisuuden vastapainoksi kuullaan painavaa riffittelyä, joka tosin kärsii ikävästi liian puhtoisista soundeista. Piikkilanka-aidan läpi väkisin vedettynä teho olisi aivan toista. Avarasti soiva äänimaailma suuntaa lopputuloksen liikaa In Flamesin ja muun turhanaikaisen muniinpuhaltelun suuntaan. Mikä sisällön huomioon ottaen on tyystin väärä määränpää.

On mielenkiintoista seurata kehkeytyykö Sons Of Aeonista isompi nimi kuin tämän hetken periodiluonteisesti toimiva yksikkö. Jäsenistön työnkuvat kun sekoittuvat jo albumin instrumentaalisessa päätösraidassa Black Sheep Process, joka ei olisi väärässä paikassa kitaristi Wille Naukkarisen ja basisti Tommi Kiviniemen Ghost Brigaden esittämänäkään.