SOTAJUMALA: Teloitus

SOTAJUMALA
Teloitus
Woodcut

Suomalainen metalli tunnetaan jo nykyään ulkomailla paitsi hyvästä laadustaan, myös runsaasta monipuolisuudestaan. Suomalainen deathmetal ei kuitenkaan ole toistaiseksi muodostunut kummoiseksi käsitteeksi pääosin sen takia, että todellista peluria ei tälle kentälle ole aiemmin marssinut. Sotajumala on ensimmäinen yhtye, jolla on edes jonkinlaiset mahdollisuudet jättää merkkinsä kansainvälisillekin sotatantereille.

Teloitus on samaan aikaan kumarrus esikuvien suuntaan, jotka kompassin nuolen perusteella sijaitsevat Floridan suunnalla, ja ylistys omaperäisyydelle, joka taas kuuluu skandinaavisena kylmyytenä ja brutaalina suoraviivaisuutena. Soittotekniikaltaan levy on huippuluokkaa, ja yhtyeen maltillisuus tehokeinojen, kuten vauhtipyrähdysten käytössä on ihailtavaa. Teloitus pitää sisällään kaikkea tyylilajin ominaispiirteitä ja vieläpä sopivassa suhteessa.

Suomen kielen käyttö tuskin heikentää mahdollisuuksia tämänkaltaisessa musiikissa, joten ei tarvitse olla Nostradamus voidakseen povata Sotajumalalle mahdollisuuksien täyttämää tulevaisuutta. Olkoot se sitten esimerkiksi Karjalan reklamointi. Vaikka mätäs kerrallaan.