SUNRIDE: Through The Red

SUNRIDE
Through The Red
People Like You

Viime vuonna julkaistun vinyylisingle You Only Die Twicen herättämät ennakko-odotukset tulevasta albumista nousivat korkealle ja nyt kun Sunriden kakkosalbumi on vihdoin materialisoitunut, voi tyytyväisenä nyökytellä päätään. Tällaistahan tämän piti ollakin. Tunnistettavaa 'Ride-soundia kunnon koukuilla ja genren rajoja mukavasti venyttävillä laululla. Harvan suomalaisbändin kehitys on ollut yhtä johdonmukaista ja jatkuvaa.

Yhä saksalaiselle People Like You -levymerkille työpanoksensa antava Sunride on tosin vuosien varrella muuttunutkin ja eroja debyytti The Great Infiltrationiin löytyy. Siinä missä bändi rullasi vastustamattomasti rempseillä riffeillä ja jopa hilpeillä rokkibiiseillä, on nyt perusvireenä huomattavasti synkempi fiilistely. Vaikka levy-yhtiön biografian vihjailut bändin death metal -menneisyydestä ovat yliampuvia ja harhaanjohtavia, runttaa Sunride raskaammin kuin koskaan aikaisemmin. Entombed-vaikutteet ovat aistittavissa, mutta kälyisen death rock -apinoinnin sijasta tyyli ei suoranaisesti ole muuttunut. Viime aikoina keikoilla aistittu aggressiivisuus on ollut siis harkittua.

Jos bändistä on aikaisemmin intoillut, ei siihen tarvitse pettyä nytkään. Jopa tasaisin väliajoin Sunridessa näyttäytynyt hittipotentiaali elää. Jos levy-yhtiön markkinointiin kuuluisi laajalevikkinen radiosoittoa hamuava single, olisi se tällä kertaa ehdottomasti perusvireeltään synkkä, mutta upealla laulumelodialla varustettu Vinegar Fly. Hyvin samantyyppinen rykäisy kuin edellisen albumin Palatine, joka tulee poikkeuksetta valittua, jos mieli tekee kuulla levyltä vain yksi biisi. Grooveimmillaan Sunride on heti perään tulevalla Days Inside The Capsulella, joka edustaa stoner-scenen roots-osastoa. Jos maailmassa on vähääkään oikeutta, jää Through The Red historiaan Sunriden läpimurtoalbumina.