T. REX: On TV dvd

T. REX
On TV dvd
TV Vision

Kiharatukkainen ja tähtisilmäinen Marc Bolan hallitsi Britannian hittilistoja 70-luvun alussa. Kolmetuntisen arkistokoosteen aikana tulevat tutuiksi niin hänen seksikkäästi surisevat sävelmänsä kuin lyhyen elämänsä vaiheetkin. Dvd-paketissa on mukana myös olennaista informaatiota jakava vihkonen, josta selviävät muun muassa alkuperäisten tv-esitysten päivämäärät.

Kymmenen biisin greatest hits -kimara käy mainiosta verryttelystä aiheeseen. Mystinen Marc aukoo suutaan raflaavissa kuteissa ja kummallisissa kulisseissa. Supersonic-ohjelman monista esityksistä eniten herkistää Bolanin ja hänen rakkaansa Gloria Jonesin To Know You Is To Love You -duetto, jonka lopussa pari hukkuu rokkisavuun. Samasta show’sta ovat peräisin mehevät livenäytteet suurimman listasukseen jälkeiseltä ajalta.

Parin mainion alkuperäishaastattelun lisäksi mukana on Granada TV:n kymmenen vuotta sitten tekemä pitkä dokumentti. Siinä perheenjäsenet, entiset yhtyekumppanit ja julkkisfanit kertovat käsityksiään Bolanista, joka kuoli 29-vuotiaana auto-onnettomuudessa ja lauloi usein autoista, vaikka ei itse uskaltanut ajaa. Kuinka ollakaan, Morrissey lausuu ylistävät sanansa etupenkillä istuen.