TEDDY THOMPSON: A Piece Of What You Need

TEDDY THOMPSON
A Piece Of What You Need
Verve

Teddy Thompson on ystävänsä Rufus Wainwrightin, tämän Martha-sisaren ja Jakob Dylanin ohella niitä harvoja toisen polven artisteja, joiden kyvyt riittävät seisomaan omilla jaloillaan. Kahden omalauluisen albumin ja yhden erinomaisen coverlevyn jälkeen Richard ja Linda Thompsonin poika puhkeaa lopullisesti kukkaan.

A Piece Of What You Need on samanaikaisesti vahva ja kevyt laulukokoelma. Teddy Thompsonin vetoavasti alakuloisuuteen taipuva ääni kuljettaa vahvoja biisejä, joiden sovitukset ovat aistikas yhdistelmä perinteistä rockinstrumentaatiota ja tunkeilemattomasti käytettyjä koneita. Albumi seisoo ryhdikkäänä myös kitarisminsa osalta, vaikka Thompson ei omaakaan isänsä veroista välittömästi tunnistettavaa persoonallisuutta.

Kättentaputusten ja naiivien Farfisa-urkujen keventämä In My Arms on albumin häpeilemättömintä poppia ja isä-Richardin sähkökitaran terästämä Don’t Know What I Was Thinking kertoo Teddyn vahvasta kantrimieltymyksestä. Where To Go From Here on puolestaan kuin variaatio Lou Reedin Walk On The Wild Siden tunnelmasta.

Vahvaa taiteellista kasvua todistava levy muistuttaa yhdeltä osin Teddy Thompsonin debyyttiä. Kun Teddy Thompson (2000) päättyi Emmylou Harrisin kanssa tulkittuun Don Everlyn I Wonder If I Care As Muchiin, niin nyt piilosta paljastuu rento versio etenkin Everly Brothersin hittinä tunnetusta The Price Of Lovesta.