TEXAS: Careful What You Wish For

TEXAS
Careful What You Wish For
Mercury

Texas on kulkenut monessakin mielessä pitkän matkan vuoden 1989 Southside-debyyttialbumistaan. I Don't Want A Lover -hitillä kuullut kitaristi Ally McErlainen Ry Cooder -henkiset slideviillot muistuttivat bändin ottaneen nimensä Wim Wendersin klassikkoelokuvasta Paris, Texas. Pari seuraavaa albumia menivät ohi ilman ihmeempää huomiota, mutta vuonna 1997 ilmestyneen White On Blonden sliipatulla tanssisoulilla Texas räjäytti kaupallisen potin. The Hush teki saman kaksi vuotta myöhemmin upean abbamaisella hitillään Summer Son. Kolmen vuoden takainen kokoelma summasi siihenastisen ja nyt Texas ja äitiyslomansa pitänyt vokalisti Sharleen Spiteri tulevat taas uudella ilmeellä.

Careful What You Wish For -albumin kansissa Spiteri näyttää bondagehousuineen ja maihinnousukenkineen kovinkin punk rockiselta, mutta Texasin tyyli ei ole muuttunut yhtä pitkälle. Kyseessä on toistaiseksi monipuolisin Texas-albumi. Levyltä tapaa entistä ankarammin kitaroitua rockia mutta myös nykypäivän genrejä hyödyntäviä tanssiraitoja. Välillä Texas tuntuu seikkailevan jossain Blondien ja Fugeesin tuntumassa.

Telephone X -raidan glamrock-biittisen Blondie-tyylittelyn tuottajaksi Texas on saanut Trevor Hornin. Levyn keveimpien popraitojen työstö on ollut puolestaan Ian "Lightning Seeds" Broudien harteilla. Under Your Skin soveltaa Velvet Undergroundin patenttirytmiä ja albumin ensimmäisellä singlelohkaisulla Carnival Girlillä on äänessä vieraileva räppääjä Kardinal Offishall. And I Dream yhdistää teräviin kitaroihinsa Call Me -tyylistä syntetisoijaa I'll See It Through -biisin hakiessa jousineen vertailukohtaa Burt Bacharachista saakka.

Uudella levyllään Texas näyttäytyy tavallistakin kameleonttimaisempana. Texas on paikoitellen harmaa, mutta hetkittäin sen värit kirkastuvat upeaksi popmusiikiksi.