THE SONICS: This Is The Sonics

THE SONICS
This Is The Sonics
Revox

The Sonics pelasti 80-lukuni. Vuosikymmenellä oli tarjota ääliömäisiä lätkysoundeja, sielutonta soulia, kelvotonta tanssimusiikkia, latteaa härmärockia, permanenttiheviä ja punkin haiseva raato. Sitten löytyi levykaupasta The Sonicsin kokoelma Full Force, jolla viisi poikaa Tacomasta kiteyttää alkuperäisen rock’n’rollin, soulin ja Britannian kautta kierrätetyn rhythm’n’bluesin maailmankaikkeuden hurjimmaksi musiikiksi.

Bändi paljasti taannoisella Suomen-vierailullaan, että uusi levy on tekeillä. Toivoin, ettei sellaista koskaan julkaistaisi, koska näiden toki ikäisikseen reippaiden ukkelien tuoreet tuotokset eivät millään voisi ylittää rimaa, jonka Cinderella ja Strychnine aikoinaan asettivat telineiden ylimmille kannattimille. Väärässä oleminen ei voi olla tämän ihanampaa.

Jos The Sonicsin levytykset olivat ainutlaatuisia 60-luvun puolivälissä, samaan pystyminen lähes 50 vuotta myöhemmin on yliluonnollinen uroteko. Niinpä vain kolme alkuperäisjäsentä ja kaksi saman ikäpolven täydennysmiestä tekevät mahdottomasta totta. Meidän sietää olla siitä kiitollisia, vaikka nykyaika ei tarvitse pelastajaa yhtä kipeästi kuin 80-luku.