THUNDERSTONE: Dirt Metal

THUNDERSTONE
Dirt Metal
Sony

Thunderstone löysi uuden laulajan nopeasti Pasi Rantasen tilalle. Ruotsalainen Rick Altzi otti yhteyttä netin välityksellä, pahoitteli Rantasen lähtöä ja toivoi uuden laulajan löytyvän äkkiä. Rivien välissä mies tarjosi itseään, ja hänethän bändi valitsi. Viime vuoden kesällä yhtye kokoontui tekemään biisejä ja saunomaan. Mahtoi miehillä olla hymy herkässä, kun Altzi kipusi lauteille shortsit jalassa, mutta biisintekoon moiset kulttuurierot eivät vaikuttaneet.

Viides levy esittelee Thunderstonen aiempaa raskaampana, mutta yhtye etenee johdonmukaisesti linjallaan. Bändi alleviivaa levyn otsikolla sitä tosiasiaa, että vanhan liiton hevi ja puhdasoppinen powermetal ovat kehittyneet muotoon, jossa yhtye pystyy sulavasti soveltamaan metallin vaikutteita laajalla skaalalla.

Kitara murjoo nyt ankaran rouheasti, mutta vahvoihin riffipohjaisiin sävellyksiin on upotettu Thunderstonelle tunnusomaista melodisuutta. Vaikka bändi piiskaa biisejään ankarasti ja pinnallinen vaikutelma saattaisi kuulostaa rujolta, kappaleista voi kaivaa vanhakantaista hevin kaunosieluisuutta. Biisit antaisivat mahdollisuuksia rajumpaankin kikkailuun, mutta bändi ei ole tehnyt levystään liian haastavaa. Nyt vaikeusaste on juuri kohdallaan.