THUNDERSTONE: Apocalypse Again

THUNDERSTONE
Apocalypse Again
Sakara

Thunderstonen paussi pääsi vähän venähtämään, mutta kun miehistöäkin on uusittu, niin kyllähän aikaa saa yllättävästi kulumaan. Sikäli uusien jäsenten sisäänajo on ollut helppoa, että Pasi Rantanen on nähty ennenkin orkesterin keulilla.

Tauosta ja miehistönvaihdoksista huolimatta Thunderstonen tunnistaa. Perusasiat ovat kohdallaan ja yhtye pitää kiinni tutusta mureudestaan. Tuore levy on monessakin mielessä perinteikäs. Se kunnioittaa lajityypin perusteita, mutta luonnollisesti etsiytyy tuoreille poluille. Thunderstonen sävellyskynä osoittaa jälleen terävyytensä, ja monen kappaleen kohdalla huomaa todenneensa, että juuri näinhän sen pitää mennäkin. Yksityiskohdat ovat nimittäin millintarkasti kohdallaan, ja tällöin kuuntelemisen nautintoon on helppo heittäytyä. Thunderstonelta on syntynyt laatujälkeä ennenkin, mutta uudella levyllä bändin kypsyys tuntuu kohonneen uudelle tasolle. Bändille tyypillisen rouhevuuden lomasta nousee herkkyyttä, joka sivelee sävellyksiin erityisen kuohkean kuorrutuksen.

Apocalypse Again on hienosti koottu levy myös siksi, että selkeät napakympit löytyvät sekä levyn alusta että lopusta. Eikä siinä välilläkään bändin tarvitse hävetä.