THUNDERSTONE: Tools Of Destruction

THUNDERSTONE
Tools Of Destruction
Nuclear Blast

Viisi vuotta sitten Thunderstone aloitti vähän kuin projektiluontoisena yhtyeenä. Jo bändin debyytti herätti ansaittua kiinnostusta, mutta kaikesta huolimatta projekti-sanasta syntyi jonkinlainen näkymätön taakka.

Thunderstonea on mielellään verrattu Stratovariukseen ja myös Sonata Arcticaan. Vaikka yhteydet eivät ole tuulesta temmattuja, bändin omaleimaisuus on hiljalleen alkanut päästä esiin.

On tietysti totta, että Thunderstone ei availe uusia uria metalliseen metsikköön, mutta hyvälle bändille on aina kysyntää. Thunderstonen kappalemateriaali on erittäin vahvaa, mutta bändi osaa myös selvästi käsitellä materiaaliaan lahjakkaasti, hienotunteisesti ja kekseliäästi. Jos Thunderstone osaa korjata pari vuosikymmentä sitten tehtyjen levyjen helmet ja liottaa niistä jumalten juomaa, ei asiassa pitäisi olla pahemmin epäselvää.

Ennen kaikkea tämän päivän Thunderstonessa tuntuu hienolta eräänlainen nöyryys ja vaatimattomuus, joka ei herra paratkoon kuitenkaan vähennä kappaleiden musiikillisia ansioita ja väkevyyttä. Olisiko pikemminkin niin, että turha pullistelu on jäänyt taka-alalle ja tilaa annettu avarammille ja raikkaammille tulkinnoille.