TO/DIE/FOR: Wounds Wide Open

TO/DIE/FOR
Wounds Wide Open
Spinefarm

Kouvolalainen To/Die/For on vaivihkaa saanut aikaiseksi jo uransa viidennen levyn. Wounds Wide Open ei tyylillisesti kuitenkaan yllätä, sillä tummanpuhuvan ja melankolisen goottimetallin puitteissa operoidaan edelleen.

Laulaja Jape Perätalon luotsaamalla yhtyeellä on aina ollut taito luoda koskettavia ja kohtalokkaita sävelmaisemia, eikä viisikon viides studioalbumi tuo tähän muutosta. Päinvastoin. Voi sanoa, että Wounds Wide Open on To/Die/Forin uran dramaattisin levy. Siitä huolimatta – tai ehkä juuri siksi – materiaali on tavallistakin hengästyttävämpää ja paikoitellen jopa ahdistavaa. Kokonaisuus olisi kaivannut muutamat suvantohetket, jotta levyn jaksaisi kuunnella vaivattomasti loppuun saakka ja jotta materiaali ei kuulostaisi niin samasta puusta veistetyltä.

To/Die/For on uransa varrella versioinut useita unohtumattomia ja unohdettuja kasarihelmiä. Niin tälläkin kertaa. Tulkinta Ozzy Osbournen I Just Want Yousta ei kuitenkaan nouse ryhmän parhaan lainakappaleen In The Heat Of The Nightin tasolle. Tasavahvan kokonaisuuden helmiksi nousevat avausraita Wicked Circle sekä Liquid Lies, missä vieraileva naissolisti Katja Vauhkonen hokee levyn nimeä useita kertoja.