TO/DIE/FOR: All Eternity

TO/DIE/FOR
All Eternity
Spinefarm

Viiden vuoden yhteissoitto ja yli sata keikkaa eivät voi olla kuulumatta kouvolalaisen To/Die/Forin debyytiltä. Ei menne kovin paljoa pieleen, jos yhtyeen goottirockin ja metallin yhteensulautuman sijoittaa HIMin ja 69 Eyesin välimaastoon siten, että HIM on vertailussa vahvemmilla. Nimittäin ankaruudessa ja herkistävissä melodioissa löytyy.
Ilmeisesti perisuomalainen melankolia saa aikaan sen, että meikäläiset gootti- ja tunnelmametalliryhmät saavat aikaan sisäsyntyisesti laadukkaita biisejä, jotka näyttävät vetoavan ulkomaalaiseenkin makuun. To/Die/For on myös saanut jo jalkaa lentokentän oven rakoon, sillä levy on herättänyt kiinnostusta Keski-Euroopassa ja jopa Englannissa, jonka helposti kuvittelee olevan vaikeata maaperää pohjoiselle angstille.
All Eternityn kappalevalikoima on harvinaisen onnistunutta, mutta täydellisyyteen on vielä matkaa. Liekö tahallinen vahinko, että sovitukset ovat jääneet riisutuiksi, mutta ainakin toisenlaisilla sovituksilla levystä olisi tullut vielä täyteläisempi. Ja pisteet olisivat voineet olla vielä kovemmat.