TOINEN KADUNPOIKA: Nuori

TOINEN KADUNPOIKA
Nuori
Stupido Records

Toisen Kadunpojan ensimmäisellä levyllä tuottajia on useita, mutta se ei näy poukkoiluna. Perussoundi on kasassa, ja kuulostaa tutulta ja turvalliselta boom bapilta. Sitä maustetaan milloin Balkan-sampleilla, milloin Pohjois-Afrikkaan ja nyabinghiin viittaavilla mausteilla, milloin rock-kitaroilla. Mutta ne ovat vain mausteita. Äänikuvaa hallitsee 1990-luvulta lähtien vallalla ollut monoliittinen rumpubassojärkäle.  

Levyllä on poikkeuksellisen hyvät lauletut kertsit, kiitos Yarin ja Puppa J:n. Varsinkin Puppa on löytänyt Nuori taimi –kappaleessa oivan alustan omalle tyylilleen.

Toisen Kadunpojan ääni on persoonallinen ja flow aika hyvä, venyen välillä kulmikkaaksikin. Kuunnellessa on hauska muistaa, että mies on muuttanut Suomeen Angolasta viisivuotiaana ja puhuu äidinkielenään portugalia. Onko tässä suomiräpin Vladimir Nabokov tai Joseph Conrad? Se jää nähtäväksi. Kyllä hän yhtä hyvää jälkeä joka tapauksessa tekee kuin kuka tahansa englanniksi räppäävä suomalainen.

Tämä ei ole todellakaan poppii hoppii, mutta ei kauhean ug:takaan. Levy on läpeensä laadukas, mutta aika tasapaksu. Nuori taimi on biisinä omassa luokassaan. Lisää näitä seuraavalle.