TOM MORELLO: THE NIGHTWATCHMAN: World Wide Rebel Songs

TOM MORELLO
World Wide Rebel Songs
New West Records

Tom Morellon poliittisesti folkahtava alter ego Nightwatchman on ehättänyt kolmanteen kokopitkään albumiinsa. Paljon on ennättänyt tapahtua Nightwatchmanin maailmassa sitten mainion The Fabled City –albumin (2008). Levy-yhtiö on vaihtunut monikansallisesta pieneen indielafkaan, ja ironisesti levyn kansi on kaupallisin koko Morellon tuotannosta. Viehkeä nainen on kietoutunut Morellon jalkoihin tämän patsastellessa konekiväärin kanssa. Huh-uh, en olisi arvannut.

Musiikillisesti suurin muutos entiseen on The Freedom Fighter Orchestra, joka tekee World Wide Rebel Song -albumista täysiverisen ja täysin sähköisen bändilevyn. Loogista jatkumoa The Fabled Citylle, mutta valitettavasti Morello ei aivan onnistu naittamaan yhteen Rage Against The Machinesta tavaramerkiksi noussutta riffittelyä ja Nightwatchmanin akustista folkia.

Lopputuote on liiaksi sillisalaattia, jossa ääripäät peräkkäisten biisien välillä ovat liian suuret. Loistavia yksittäisiä kappaleita kuten The Dogs Of Tijuana ja Stray Bullets levyltä löytyy, mutta miellyttävästä kokonaisuudesta on vaikea puhua. Toinen ongelma on Tom Morellon laulu, joka ei yllä lähellekään Chris Cornelin taajuuksia It Begins Tonightin kaltaisissa, Audioslaven tahtiin rockaavissa kappaleissa.