TOOL: Salival

TOOL
Salival
Volcano

Komeasti pakattu Salival pitää sisällään kuusi live-esitystä, pari ennenjulkaisematonta studiotallennetta sekä videon tai DVD:n edellisten levyjen upeista, svankmajermaisista musiikkivideoista.
Tool ei ole elävänä sen kepeämpi kuin studiossakaan. Laulaja Maynard sylkee yleisönsä korviin nihilististä raivoa ja Adam Jonesin riffit jauhavat äkäisen viestin kovimmankin kallonkuoren lävitse. Tool vyöryttää eteemme järjettömän ja sairaan maailman, paikan, jossa kyynisyys on ainut tapa selviytyä. Kymmenminuuttisen Third Eyen hämärät, okkulttiset viittaukset ja polveileva äänimaisema ovat malliesimerkki orkesterin tavasta hätkähdyttää kuulijoitaan. Suorasukaisempi Part Of Me on eräs tylyimpiä ihmissuhdeviisuja, mitä rock-levyille on konsanaan tallennettu. Kiertuetta varten uudelleensovitettu Pushit sekä ennenjulkaisematon Merkaba tarjoavat pikaisen hengähdystauon poskettomasta ahdistuksesta, mutta molemmat laulut pakittavat raikkaan alkunsa jälkeen klaustrofobiaan ja kaaokseen. Message to Harry Manback II jatkaa kauhutarinaa kyrpiintyneestä ex-kämppiksestä, ja Lamen "minikuunnelma" virnuilee hirtehisesti teknologian ja byrokratian helvetille.
Tool kehottaa kansaa kyseenalaistamaan todellisuuden, ja Salivalin introna kuullaan itsensä huumeguru Timothy Learyn julistus valtaapitäviä vastaan. Sopivan verkkainen versio No Quarterista antaa Toolille tilaisuuden nostaa hattua niin Zeppelinin kuin Black Sabbathinkin perinnölle. Uutta studiolevyä odotellessa Salival paikkaa pahimman Tool-nälän ja tarjoilee hienoa musiikkia niille rockin ystäville, jotka eivät pienestä pelästy.