TORSTEN BORG: Junebug

TORSTEN BORG
Junebug
Universal

Idolsin ja Voice Of Finlandin kaltaisten kisojen saldona on saatu muutama todellinen lahjakkuus mutta sitäkin enemmän salamannopeasti unohtuneita tähdenlentoja. Laulajia, joiden näyttävästi markkinoidut levyt päätyvät suorinta tietä tavaratalojen alelaareihin ja jotka häviävät kasvottomuudessa vain nykyajan tangokuninkaallisille.

Viimeisimmässä Idolsissa pronssille yltänyt 17-vuotias Torsten Borg on saanut ensilevylleen niin osaavat ja nimekkäät taustavoimat, että sinänsä sympaattisesti laulava kokkolalaisnuorukainen jää lähes statistiksi omalla albumillaan. Junebugin tuottajana ja pääasiallisena biisintekijänä on Markus Nordenstreng, minkä vuoksi ei ole ihme, että albumin lauluissa ja sovituksissa kuuluvat niin The Byrdsin kuin sen jälkiä menestyksekkäästi seuranneen Tom Petty & The Heartbreakersinkin vaikutus. Etenkin Nordenstrengin ja Tuure Kilpeläisen yhdessä kirjoittama Did You Know It All Along rullaa jälkimmäisen lailla vaivattoman melodisesti.

Jussi Jaakonahon upea kitarasoolo kruunaa Under My Skinin ja U+1 vie Torsten Borgin ja kanssaan laulavan Diandra Floresin kantrimaisemiin pedalsteelin ja akustisen pystybasson kera. Tuomo Prättälän Love Comes Back Aroundin sielukkuuden jälkeen levy päättyy Torsten Borgin ainoaan omatekoiseen kappaleeseen, Miikka Paatelaisen ja Ninni Poijärven niukasti säestämään There’s Some­thingiin.

Torsten Borgin debyyttiä kuunnellessa ei valitettavasti voi välttyä ajatukselta, että levy olisi luontevampi ja parempi Markus Nordenstrengin laulamana ja joko hänen tai The Latebirdsin nimellä julkaistuna.