TURBONEGRO: Party Animals

TURBONEGRO
Party Animals
Burning Heart

Turbonegro on bändi, jonka maine on ajat sitten ohittanut sen musiikilliset näytöt. Ruokkimalla ruokitun kulttimaineen ja Turbojugend-osastojen aktiivisen ylläpitämisen myötä yhtye on antanut itsestään kuvan, jossa pääasia – eli musiikki – on muuttunut joksikin toisarvoiseksi. Tärkeämpää on yhteisöllisyyden tunne, joukkoon kuuluminen ja yhteisen ihannoinnin kohde. Kun Turbonegroa tarkkailee kiihkottomasti kaiken hälinän ulkopuolelta, pelkkään musiikilliseen antiin keskittyen, nousevat sen ansiot ja puutteet selvästi esiin.

Party Animals osoittaa, ettei asia ole näin yksioikoinen. Onnistuessaan Turbonegro pystyy olemaan yksi planeetan tiukimmista rock-bändeistä ja epäonnistuessaankin se on vähintään viihdyttävä. Turbonegron tapauksessa kyse on paljon enemmän parodiasta ja kyvystä nauraa itselleen, kuin todellisesta yksinkertaisuudesta. Simppeliin kaapuun verhotut riffirykäisyt puristavat esiin sen ikiaikaisen ydinmehun, jonka perusteella harrastelijat erottautuvat oikeista ammattilaisista. Ei liene tarpeellisista sanoa kumpaan joukkoon kuusi pitkäsoittoa julkaissut Turbonegro kuuluu.

Party Animals on juuri niin hölmö ja hauska levy kuin nimestä voi päätellä. Sen parhaat raidat, All My Friends Are Dead, City Of Satan ja High On The Crime, tulevat varmasti lisäämään bändin mainetta entisestään, mutta tällä kertaa oikeista syistä. Anarkistisella asenteella soitettua energistä rock-musiikkia ei tämänhetkisessä musiikillisessa ilmastossa ole liikaa.