TURBONEGRO: Retox

TURBONEGRO
Retox
Edel

Pulskat kaverit ankarissa silmämeikeissä ja ankarissa nahkamerimiesasuissa rokkaavat ankarasti. Kaikki ulkomusiikilliset seikat Turbojugend-logoista huulipuniin ovat esimerkillisesti pykälässä.

Turbonegro sijoittuu viileiden sarjakuvabändien sarjaan sekä hyvässä että pahassa. Paha puoli on se, että suurelta osin bändin musiikki on huomattavasti visuaalista puolta tylsempää. Retox vielä alleviivaa Turbonegron musiikillista mitäänsanomattomuutta, sillä silloin kun bändi on parhaimmillaan, se kuulostaa AC/DC:ltä, Kissiltä tai Iron Maidenilta. Kun ei lainata, soitetaan jokseenkin innotonta hardrockia. Jos vierelle asettaa vaikkapa The Flaming Sideburnsin groove-koneen, ei Turbonegron actionrockissa ole actionia nimeksikään.

Täysin toivoton väliportaan kevyt-hevilevy Retox ei kuitenkaan ole. No, I’m Alpha Male on toimiva jytyytys ja Hot And Filthy rullaa vaivattomasti. Sanoitukset ja usein annosteltavat urheiluruutukitarat huvittavat kautta linjan. Ylimääräistä löysää luiden ympärillä on kuitenkin aivan liikaa, kuten Every Body Loves A Chubby Dude -kappalekin julistaa. Tekstien humorismi vaatisi parempia kappaleita taakseen, ettei se jäisi näin kertakäyttöiseksi.