TWILIGHT OF THE GODS: Fire On The Mountain

TWILIGHT OF THE GODS
Fire On The Mountain
Season Of Mist

Jos cover-bändistä kehkeytyy ajan saatossa ”oikea” yhtye, sen musiikki harvemmin erkaantuu alkulähteiltään kovinkaan kauas. Bathory-tribuutiksi perustettu Twilight Of The Gods ei siihen ole tyytynyt. Pakanahevin eturivistä koottu aivoriihi on sukeltanut syvemmälle samaan kulttuuri-ilmiöön, josta Bathory itsekin sai valtaosan vaikutteistaan.

Siinä missä Bathory lainaili Twilight Of The Gods -albumillaan surutta Manowaria, haeskelee tämä kokoonpano omaa ääntään aavistuksen enemmän Judas Priestin ja Iron Maidenin suunnalta. Ensilevytyksellään se kiilaa tukevasti 2000-luvulla uudestisyntyneen perinteisen hevin keskikastiin, ja tutkimuksia jatkaessaan pääsee varmasti pidemmällekin.

Vaikka Destiny Forged In Bloodissa lauletaan ”this is our heathen metal call to arms” ja Sword Of Damoclesissa nostetaan metallifallos kohti taivasta, maltillisen eeppisissä mitoissa pysyvät kappaleet ovat musiikillisesti yllättävänkin sofistikoitunutta kamaa. Kokonaisuuden kannalta on oleellista sekin, että fiilislaulajana tunnettu Alan Averill suoriutuu omista osuuksistaan jokseenkin tarkasti – ja uskaltautuu pariin otteeseen korkeampaankin rekisteriin.