UNCLE ACID & THE DEADBEATS: The Night Creeper

UNCLE ACID & THE DEADBEATS
The Night Creeper
Rise Above

Happosetämies on edennyt viidessä vuodessa yhden miehen makuuhuoneprojektista oikeaksi bändiksi. Viimeistään edellinen albumi Mind Control (2013), ja sen myötä kiertäminen ovat tehneet nimeä tutuksi muillekin kuin internetin innokkaimmille heavy psych -höyryäjille.

Yleensä tämän kaltainen kehitys selkeyttää ja keventää yhtyeen soundia, mutta Toe Rag -studiolla purkitettu Night Creeper on samaa valloittavan suttuista ja tunkkaista säröpuuroa kuten yhtyeen aiemmatkin tuotteet. Moniääninen mieslaulu kuulostaa vanhan intialaisen elokuvan ääniraidalta repäistyn hyttysnaisen ininältä ja fuzzit sirisevät ilkeästi. Siellä täällä paukkuvat pahviset rummut. Säröinen urku rutisee. Bändillä on upea ja omaperäinen soundi.

Biisipuolella Uncle Acid erottuu selkeän melodisuutensa ansiosta. Vastaavaa riffijyystöä soittaa moni muukin, mutta koukukkaat laululinjat ja kitarastemmat tekevät bändistä poikkeuksen. Riffijyrän ja popikkuuden yhdistelmä ei tunnu väkinäiseltä. Kaikki Uncle Acid -levyt ovat jonkinlaisia juonellisia kokonaisuuksia, niin myös uutuus. Kiero noir / giallo / murhatarina kulkee läpi levyn. En väitä tajunneeni juonesta juuri mitään, mutta musiikista nautin kovasti.