VALLENFYRE: A Fragile King

VALLENFYRE
A Fragile King
Century Media

Vallenfyren harteille on soviteltu superbändin viittaa. Bändi on Paradise Lostista tutun Gregor Macintoshin kokoama ryhmä, jossa soittavat muun muassa My Dying Bride -kitaristi Hamish Glencross sekä At The Gatesin riveissä vaikuttanut rumpali Adrian Erlandsson. Musiikillisesti Vallenfyre poikkeaa melkoisesti päämiestensä emoyhtyeistä. Tyylisuunta muistuttaa vahvasti varhaisen 1990-luvun tuomiodeathia, jossa on reilu annos Celtic Frostin alkupään tuotannon rujoa dekadenssia.
Robbie Macintosh muodosti bändin suunnatakseen isänsä kuoleman jälkeen pintaan nousseet itsetuhoiset ajatukset järkevämmin. Moisesta voisi helposti syntyä hahmotonta rypemistä, mutta Vallenfyren debyytillä on selkeä punainen lanka. Bändillä olisi selvät eväät laajentaa ilmaisuaan reilumminkin ja lanata sivupolkuja historiallisen murinan rinnalle. Tokihan Vallenfyre tulee vetäneeksi yhteen moniakin lankoja menneisyydestä, mutta jos synkkyys on hyve, sillä saralla bändi ripottelee makeasti suolaa haavoihin.
Oikeastaan on hienoa, kun konkarit palaavat juurilleen ja pystyvät kuulostamaan raikkaan synkiltä ja mustamielisiltä. Toivottavasti seuraavan levyn syntytarina ei kaipaa sytykkeeksi yhtä traagisia käänteitä kuin tämä debyytti.