WARMEN: Accept The Fact

WARMEN
Accept The Fact
Spinefarm

Janne Wirman – tai nykyään Warman – pisti soolobändinsä aikoinaan pystyyn puolittain vitsinä, mutta kun työhön on ryhdytty, siihen paneudutaan asian vaatimalla vakavuudella.

Accept The Fact on taitavien muusikoiden ei liiaksi pullistelevaa taidonnäytettä alusta loppuun. Yhtye toimii suurimmaksi osaksi biisien ehdoilla, joskin instrumentaaliraidoilla Jannen koskettimet vievät päähuomion klassisesta musiikista omaksutuilla, lähes sormiharjoitusten kaltaisilla melodiakuvioilla. Kappalemateriaali on kiinnostavaa, mutta jostain syystä se ei herätä massiivisen liikuttavia tunteita.

Timo Kotipellon laulamat kappaleet kuuluvat levyn parhaimmistoon, ja varsinkin Puppetissa niin sävellys kuin yhtye pääsevät väkevyyden lähteille. Sen sijaan toisessa päässä vaakakuppia keikkuva Jonna Kososen laulama They All Blame Me on konepohjineen ja tyystin erilaisine tunnelmineen täysin irrallaan kokonaisuudesta. Puolestaan Alexi Laihon laulamassa vanhassa diskohitissä Somebody´s Watching Me on jotakin niin irvokasta, että se toimii mainiona musiikillisena vitsinä.

Accept The Fact on kokonaisuutena hieman liikaakin polveileva levy. Ehkä tarkoitus on ollut enemmän täyttää muusikoiden vapaapäiviä pääorkestereiden lomassa ja pitää hieman hauskaa kuin luoda sydänverellä huuhdeltua metallia. Kun tämän pitää mielessä, kuulijakin saa vetää naaman virneeseen ja vääntää nupit kaakkoon.