WARMEN: Japanese Hospitality

WARMEN
Japanese Hospitality
Spinefarm

Warmenin resepti on mietitty aiemmilla levyillä sen verran tarkkaan, että olennaisia muutoksia ei bändistä kannata lähteä hakemaan. Laulajakaartikin on aiemmilta levyiltä tuttua porukkaa – Timo Kotipeltoa, Jonna Kososta, Alexi Laihoa ja Marko Waaraa. Myös Pasi Rantanen saa äänensä kuuluviin.

Warmenin leirissä on selvästi pohdittu, kenelle mikäkin kappale annetaan laulettavaksi. Valinnat osuvat napakymppiin kunkin laulajan äänelle. Mieskaarti tekee luotettavaa jälkeä, mutta iloisin yllättäjä on Jonna Kosonen, joka ehkä juuri osuvien biisivalintojen puolesta saa äänensä soimaan komeasti.

Kappalemateriaaliltaan uutuus on Accept The Factia (2005) tasaisempi lukuun ottamatta Journey-lainaa Separate Ways (Worlds Apart). Rankkuusaste tosin luonnollisesti vaihtelee laulajasta riippuen. Sävellykset tuntuvat lisäksi edelliseen albumiiin verrattuna runsaammilta monipuolisten sovitustensa ansiosta.

Vaikuttaa siltä, että Warmenilla olisi ollut enemmänkin ilmaistavaa, mutta paketti on haluttu kuoria juuri sopivasti koristeelliseen muotoon, jolloin toimivuusaste on taattu.