WASTED: Here Comes The Darkness

WASTED
Here Comes The Darkness
Combat Rock Industry

Vuonna 1996 koolle kutsutun Wastedin loru näytti aikanaan lopahtavan ikävästi pian kunnolla käyntiin lähdettyään. Albumien välinen julkaisutauko monipuolisen Heroes Amongst Thievesin (2004) jälkeen venähti yli seitsemään vuoteen, ja muutenkin oli turhan hiljaista. Joensuussa perustetun punkrockbändin jäsenten muut riennot Abduktiosta I Walk The Lineen veivät aikaa ja paukkuja, mutta samalla jäi Wasted paitsioon. Tilanteen korjasi syksyllä 2011 tasokas, aiempaa särmikkäämpi Outsider By Choice, jota pohjusti ep Modern World Is Dead.

Nyt kvartetti palaa rikospaikalle ylväällä Here Comes The Darknessilla, joka täyttää perinnetietoisuuden vaatimukset paitsi sisältönsä myös muotonsa kautta: vanhan punkin ydintä kohti suuntaava kompakti kymmenraitainen syntyi Jarno Alhon komennossa alle viikossa.

Nimibiisin ohella levyn huippuja ovat ripeä hardcore-henkinen avausraita Concrete Wasteland ja komealla hoilauskertsillä juhliva Hollow Days. Tarttuvan, reippaasti rämisevän ja plusmerkkisen punkrockin parissa viihtyy aina kun se on tehty hyvin, ja nimenomaan siitä on Rönkköjen ja Järvisten tapauksessa kyse. Here Comes The Darkness povaa Wastedille pitkää ikää ja toivottavasti tulisia keikkoja.