WE ARE THE FALLEN: Tear The World Down

Arvio julkaistu Soundissa 8/2010.
Kirjoittanut: Sauli Vuoti.

Arvio

WE ARE THE FALLEN
Tear The World Down
Universal

We Are The Fallenin kohdalla voidaan puhua superbändistä, sillä se koostuu Evanescencen perustajäsenistä Ben Moody, John LeCompt ja Rocky Gray. Laulajana toimii American Idol -kilpailussa menestynyt Carly Smithson ja basistina Kelly Clarksonin ja Chris Cornellin kanssa esiintynyt Marty O’Brien.

Ei ehkä niin yllättäen, musiikki kuulostaa aika pitkälti samalta kuin Evanescence vuoden 2003 Fallen-läpimurrollaan. Tämä yhtäläisyys on saanut osakseen tanakkaa kritiikkiä, mutta biisintekijä Moody on puolustellut asemaansa sillä, että oli mukana lanseeraamassa koko genreä. Se pitänee paikkansa siinä mielessä, että Moody vastasi valtaosasta Fallenin materiaalista.

Smithson on laulajana vähintäänkin yhtä taitava kuin Amy Lee, ja yhtyeen materiaali on samaan aikaan rapeasti rockaavaa, mutta myös koukuttavan herkkää. Kappaleet sisältävät mukavassa balanssissa niin häpeilemättömän tarttuvia popmelodioita kuin myös jänteviä bändisovituksiakin.
Evanescence eksyi harhapoluille Moodyn poistumisen jälkeen. Siihen saumaan We Are The Fallen on akuuttia lääkettä, enkä ihmettelisi yhtään vaikka bändi kasvaisi ajan mittaan huomattavasti suuremmaksi kuin iso E.

Lisää luettavaa