WINTERWOLF: Cycle Of The Werewolf

WINTERWOLF
Cycle Of The Werewolf
Xtreem Music

WINTERWOLF

Deathchainin esiaste Winterwolf on 12 vuotta perustamisensa jälkeen saanut valmiiksi esikoisalbuminsa. Julkaisuformaatin piti tietysti perinteitä kunnioittaen olla rajoitettu vinyylipainos, mutta skenepisteistä on sittemmin tingitty sen verran, että ensi vuoden alusta Cycle Of The Werewolf on saatavilla myös cd-muodossa. Hyvä niin, sillä potentiaalisia ostajia luulisi maailmanlaajuisesti löytyvän enemmänkin kuin 500.

Nykymuotoisen Deathchainin kanssa Winterwolfilla ei arvatenkaan ole mitään tekemistä, vaan kyseessä on pikemminkin se ruotsalaisempi versio klassisesta deathmetal-jurnutuksesta. Taitotason puitteissa yhtyeet ovat toki kutakuinkin samalla viivalla – ymmärrettävästi, sillä onhan Winterwolfin miehistössä edelleen Deathchain-kytkyjä. Laadukasta pörinää on siis luvassa koko rahan edestä levyn päättävään Bolt Thrower -lainaan Cenotaph asti.

Asenteesta Winterwolf ei tingi, ja se todella etenee kappale kappaleelta melkoisella ihmissuden raivolla. Asiaankuuluvat maneerit ovat nekin täydellisesti hallussa, mutta mieleenpainuvia yksityiskohtia on loppujen lopuksi tarjolla turhankin harvakseltaan. Levyn kuuntelee silti vaivatta vaikka toistamiseen, koska ensimmäiseltä kerralta jäi niin saatanan hieno fiilis.