WOLFTRAP: RockandrollilluminatioN

WOLFTRAP
RockandrollilluminatioN
Kanki Records

Nyt liikutaan niin vaarallisella alueella, että levyn monta kertaa loppuun asti kuunteleminen ilman hampaiden kiristelyä kertoo jotain albumin arvosta. Wolftrap nimittäin on musaa keski-ikää lähestyville, nuoruutensa 1980-luvulla viettäneille heavy-urpoille. Viihdykettä sellaiselle kansanosalle, joka ei koe tarvetta seurata mitä Deep Purplen tai Whitesnaken jälkeen on alalla puuhattu. Levy olisi pomminvarma menestys, jos se ilmestyisi isommalla puulaakilla ja oikealle kohderyhmälle markkinoituna.

Kovan luokan tekijämiehiä vilisevän Wolftrapin debyytti väistää tyylilajinsa karikot vaivattomasti. RockandrollilluminatioN ei peitä biisintekijöiden laiskuutta korostamalla vaikeasti määriteltävää “hyvää meininkiä” eikä toisaalta sorru soitinmasturbaatioon, vaikka edellytyksiä siihen olisi. Päin vastoin, Markus Vanhalan Eddie Van Halenin malliin tikuttavissa sooloissa on aistittavissa puhdasta soittamisen iloa. Nyt liikkumavaraakin on toisella tapaa kuin monta pykälää ahtaammin rajatuissa tonteissa Omnium Gatherumissa ja Insom­niumissa.

Kun kaupan päälle tulee vielä kyvykäs ja korneista fraseerauksista vapaa solisti Jussi Serengil ja tyrnisti huuliharpulla ja uruilla maustetut sovitukset, niin kyllä kelpaa.