YLEISLAKKO: Maailmanpolitiikan arkipäivää

YLEISLAKKO
Maailmanpolitiikan arkipäivää
Blast Of Silence

Lievästi yli puoleen tuntiin mahtuu hämmentävän paljon sanottavaa. Yleislakko edustaa ylpeästi punkrockin poliittisesti valveutunutta koulukuntaa. Silloinkin kun instrumentit kaahaavat hc-taajuuksilla, pysyy laulu selkeän julistavana.

Musiikillisesti läsnä ovat ainakin Dead Kennedysin vinosti tarttuva kaahaus ja vanha suomipunk. Bändi räimii tiukasti ja riffeissä sekä kertsihoilotuksissa on ideaa. Silti Maailmanpolitiikan arkipäivää profiloituu tekstiensä kautta. Asioissa on tunnetusti vitusti vikaa ja Yleislakko kommentoi nykymaailman epäkohtia terävällä sarkasmilla tai suorilla huomioilla. Nato, Kela, Kokoomus, Timo Soini, kilpailuyhteiskunta, mielenterveyshuolto, pankkiirijärjestelmä ja kumppanit saavat ansionsa mukaan. Niitä siis piestään armotta.

Maailmassa, jossa yhä kuunnellaan Jari Sarasvuon kaltaisia visionäärejä ja komiteat ratkovat syrjäytymisongelmaa ihan tavallisten pullien paistamisella, kaivataan Yleislakkoa. On virkistävää kuunnella selkeitä yhteiskunnallisia kannanottoja. Musiikillisesti bändi on kiinnostavimmillaan joko nopeuttaessaan tai hidastaessaan ilmaisuaan keskinopeasta perusjyystöstä.