THE ZOMBIES: As Far As I Can See…

Arvio julkaistu Soundissa 08/2004.
Kirjoittanut: Antti Marttinen.
Laulaja Colin Blunstone ja kosketinsoittaja Rod Argent saivat aikaan upeaa jälkeä 60-luvulla The Zombies -yhtyeessä. Vaikka kaksikko on tehnyt yhteistyötä aiemminkin The Zombiesin jälkeen, nyt tuo nimi on pitkästä aikaa elvytetty uudelleen, kuin laadun takeeksi tai brändiksi, jonka jotkut vielä muistavat.

Arvio

THE ZOMBIES
As Far As I Can See...
Go! Entertainment

Laulaja Colin Blunstone ja kosketinsoittaja Rod Argent saivat aikaan upeaa jälkeä 60-luvulla The Zombies -yhtyeessä. Vaikka kaksikko on tehnyt yhteistyötä aiemminkin The Zombiesin jälkeen, nyt tuo nimi on pitkästä aikaa elvytetty uudelleen, kuin laadun takeeksi tai brändiksi, jonka jotkut vielä muistavat. Myönnettävä onkin, että kyllä ukkoikään ehtineillä mestareilla on edelleen popin taito hyppysissään ja äänihuulillaan. Koko kiekko on tasavahvaa, vaan ei tasapaksua ajatonta poppia. Itse asiassa levyssä ei ole mitään muuta vikaa kuin omaleimaisuuden puute.

As Far As I Can Seeltä löytyy runsaasti koukkuja: vinkeitä taustakuoroja, soljuvaa norsunluun takomista, hiveleviä jousia, riemukkuutta ja melankoliaa – kaikkea mistä kunnon pop-musiikki on tehty, eikä levyllä ole yhtään ontuvaa raitaa. Musiikin tunnelmaakaan ei ole pyritty luomaan epätoivoisesti tämän hetken soundeilla. Ikävähän näin kelpo levyä on liikaa mollata, sillä se täyttää täysipainoisen, ajattoman popin kriteerit, mutta The Zombies -nimen ansaitsemisen kanssa on vähän niin ja näin. Sanotaan mieluummin, että kaksi pitkän linjan pop-puurtajaa ovat onnistuneet tekemään hyvän levyn, ei sen enempää eikä vähempää. 

Lisää luettavaa