Maidon ja hunajan maasta Kalevalaan saakka – vuoden 2019 neljäs Parasta juuri nyt -listaus on täällä

Ota haltuun tämän hetken kiinnostavimmat kappaleet viikoittain päivittyvältä soittolistaltamme!
22.1.2019 17:44

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kotimaisen alternative-fanien pitkä odotus palkittiin viime viikon perjantaina, kun Ville Maljan ja Jussi Matikaisen Dallas Kalevala julkaisi vihdoin nimeään kantavan debyyttikokopitkänsä. Aiemmin Lapkossa vaikuttaneet herrat kuvailevat Berliinissä Dallas Kalevala -albumia sukellukseksi ihmismielen syvimpiin ja synkimpiin onkaloihin.

– Tältä kuulostaa suomalaisuus vuonna 2019. Se on panoliikkeitä Lidlin kassalla, nousuhumalaa, itkuvirsiä ja pintahengitystä. Se on bensavana tyynen järven pinnassa. Alkuperäinen idea oli tehdä nopeasti keikkasetillinen biisejä, pakata kamat farmariautoon ja jakaa voitot puoliksi ABC:llä. Lopputulos on täysin erilainen kuin suunniteltiin, jaettavaa ei ole jäänyt ja edelleen pelottaa, mutta pakko on kurkkia, Malja ja Matikainen kommentoivat perjantaina 18. tammikuuta päivänvalon nähnyttä levyä.

Erityisen hyvin Dallas Kalevalan henkeä kuvaa Parasta juuri nyt -soittolistan tämän viikon paalupaikalle nostamamme Jackal. Se on aggressiivisuutta, herkkyyttä, elektronisuutta ja eläimellisyyttä vajaan kolmen ja puolen minuutin paketissa.

Dallas Kalevala nähdään tulevana viikonloppuna Jyväskylässä sekä Joensuussa Garagefest-pippaloiden merkeissä. Levynjulkaisukiertue jatkuu maaliskuun puoliväliin saakka Helsingistä aina Oulun korkeudelle saakka, tarkemmat päivämäärät löydät esimerkiksi bändin Facebook-sivujen kautta.

Eva + Manu teki itsensä tutuiksi folkhenkisen popin ystäville 2010-luvun alkuvuosina, mutta uutta musiikkia kaksikolta on saatu odottaa pitkään – tulihan edellinen Cinnamon Hearts -pitkäsoitto ulos jo vuonna 2014. Nyt suomalais-ranskalainen pari palaa uudella In The Woods -EP:llä, joka on nimensä mukaisesti äänitetty metsässä, tarkemmin ottaen mökillä Raaseporissa. Evan ja Manun kevätkiertue starttaa Helsingin Korjaamolta helmikuun toisena päivänä.

Gary Clark Junioria on monessa yhteydessä hehkutettu bluesin ja sähkökitaroinnin ennakkoluulottomana uudistajana. Aiemmin vahvasti hiphopin elementtejä bluesrockissaan hyödyntänyt Clark pisti aiemmin tammikuun alkupuolella ulos This Land -singlen, jolla virtuoosimaisen Clarkin usein Hendrixiin verrattu kitarointi yhdistyy erittäin koukuttavasti suorasanaiseen kritiikkiin Yhdysvaltain tämänhetkisestä ilmapiiristä.

Näiden tärppien lisäksi viikon neljä Parasta juuri nyt -soittolistalta löytyvät muun muassa Ylen mainion Mullan alta -sarjan tiimoilta mullan alta palannut Tiisu, Haloo Helsinki -Ellin perinteisemmän rockin parissa soolona operoiva alter ego Ellips, hardcore punkin ja rockin välimaastossa ennakkoluulottomasti sukkuloiva Frank Carter & The Rattlesnakes, perjantaina debyyttinsä julkaiseva Särkyneet (ota ennakkoon haltuun tietenkin Soundi.fistä) sekä mainiota nostetta nauttiva nuori brittilupaus Yungblud.

Näin soi vuoden 2019 neljäs Parasta juuri nyt -soittolista:

Lisää luettavaa