Pääsiäisen Parasta juuri nyt -listalla timanttista vaihtoehtorockia ja terävää tarinankerrontaa

Hyppää kyytiin, kyllä näillä biiseillä pyhien yli pärjää.

Biffy Clyro on: Simon Neil, James Johnston ja Ben Johnston.

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, josta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Mukana tämän viikon tohinoissa on runsaasti vaihtoehtoista eurooppalaista pop- ja rockmusiikkia, kun listalle rynnivät uusilla singleillään niin skotlantilainen Biffy Clyro (pääkuvassa), tanskalainen Mew, ruotsitar Veronica Maggio kuin meikäläiset Alangon veljekset yhtyeineenkin.

Hiphop-puolelle tunkeutuu tänään 24.3. odotetun Mature-pitkäsoittonsa julkaisseen Ruger Hauerin riveissäkin vaikuttava Tommishock Ilmestyksiä-kipaleellaan. Lisäksi kirjavasta joukosta löytyy mystistä Cats Of Transnistriaa ja ilmeisen itseoikeutettua Stam1naa.

Vastuun jäntevästi polveilevasta folkin tapaisesta kantaa jo debyyttialbumillaan vakuuttanut Nicolas Kivilinna. Vaan mistähän kummasta miehen Mistähän kummasta? -biisissä oikeastaan on kysymys? Päätimme kysäistä.

Toukokuussa ilmestyvällä Lauri Viita -ep:llä on viisi niin erilaista biisiä, että oli vaikea päättää, minkä laittaa ensimmäisenä kuunteluun. Päädyimme yhdessä tähän avausraitaan. Tämä on ensimmäinen levy, jolla bändi on mukana. Leino-runoissa viehätti eniten niiden sisältö, Viita-runoissa taas kieli ja rytmi sekä niiden musiikilliset mahdollisuudet.

Terkkujakin satelee:

Tervetuloa kevään ja kesän keikoille! Luvassa on tuoreita livejuttuja sekä nykyisellä kokoonpanolla että sen rinnalle nousseella, täysin uudella ja hieman erihenkisellä bändillä.

Lopuksi pieni paljastus miehen faneille:

Seuraavaa lp:tä, joka ei ole yksöis- eikä tuplalevy, vaan ”puolitoista”-levy, on jo äänitettynä noin neljän biisin verran.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 12/2016)

Klikkaamalla “seuraa” saat tuoreimmat listalisäykset tietoosi välittömästi.