Perinteitä kunnioittaen – tinkimättömiä tekijöitä viikon Parasta juuri nyt -listalla

Tuoretta musiikkia valuu jälleen korvakäytäviisi enemmän kuin lääkäri määrää.
31.3.2016 12:38

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, josta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Viikon 13 Parasta juuri nyt -listalla vaikuttavat sekä ”ympäristöään dominoiva” brittiläinen rockyhtye Savages, tanskalainen Silta-tv-sarjalla itsensä tykö tehnyt Choir Of Young Believers että amerikkalainen megalomaanikkoräppäri Kanye West.

Mukana menossa ovat myös supisuomalaiset Lopunajan Mies, J. Hearthill Trinity ja tuoreella Avoimet tiet -pitkäsoitollaan ihastuttanut Esa Eloranta.

Jälkimmäisin kertoo listalla debytoivasta Kevyesti keskellä päivää -biisistään seuraavaa:

– Mulle on vuosien varrella vinkkailtu, että voisinko joskus tehdä biisin, joka ei olis niin melankolinen. Oon niitä aina silloin tällöin yrittänytkin, mutta en ole kehdannut julkaista. Tää tuntui nyt tarpeeksi hyvältä. Simppeli biisi, mutta teetti paljon töitä kuitenkin. Mikähän siinä on, että on vaikea tehdä ilosia lauluja? Kehotan kuitenkin kuuntelemaan koko levyn. Oon positiivisuuden tiellä, Eloranta ynnää.

Elorannan jenkkiläisestä laulunkirjoittajaperinteestä ammentavan tunnelmoinnin ystävien kannattaa tarkastaa miehen kevään ja kesän keikat täältä.

Niin ja tokihan listalla oleilevat myös pian (17.4.) Suomeenkin saapuvat pääkuvan herrat, The Posiesin uusi single on nimeltään Squirrel Vs Snake. Mainittujen lisäksi myös The Coral -yhtye pistäytyy kekkereissä messevän Distance Inbetween -paluualbuminsa raidalla Million Eyes.

Aijai, kyllä sitä taas kelpaa.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 13/2016)

Lisää luettavaa