Kiljusta ulottuvuusportille – Parasta juuri nyt -viikko on särmikkäiden rock-aktien juhlaa

Lientä hämmentämässä muun muassa Brother Firetribe, Huora, Juustopäät ja HÄN.
30.3.2017 18:12

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Hei taas hyvät ihmiset. Armaan soittarimme viikko numero 13 näyttää siinä määrin herkulliselta, että sitähän sopisi ihan vaikka partaansa hörähtää.

Erityisesti hemmotellaan räväkän kotimaisen rockin ystäviä, kun mukaan keinuvaiseen kanoottiimme loikkaavat niin Brother Firetribe, Huora kuin Juustopäätkin. Jollaan joutavat myös HÄN-yhtye sekä muusikko-näyttelijä Minja Kosken mystinen artistipersoona M. Ensiksi mainittu kieppuu kyydissä ihka ensimmäisen, jälkimmäinen järjestyksessään toisen singlensä kera.

Maininnan arvoisia ovat niin ikään Perjantaibiisi– ja Lauantaileka-lokeroissammekin noteeratut orkesterit Tanssiva Karhu ja Monotonia.

Ulkomaisten puolelta panoksensa asettelevat Pekka Laineen levyarviossa kauniita sanoja anastanut Ty Segall ja Behemothin Nergalina tunnetun Adam Darskin sooloinkarnaatio Me And That Man.

Viikon vieras saapuu puolestaan Signs-kappaleellaan listalle nousseen helsinkiläispumppu The Actsin riveistä. Laulaja Joonas Verho kuvailee lauluntekoprosessia näin:

Kitaristimme Iivari (Nenonen) hoiti vaihteeksi sävellys- ja sanoituspuolen. Biisi ei siis vaatinut multa oikeastaan muuta kuin kahvikupin ja suun avaamisen.

Joo, tämä kappale on tosiaan poikkeuksellisesti täysin minun käsialaani. Haluttiin lyödä tiskiin jotain hieman rokimpaa edellisen Ecstasy-sinkun vastapainoksi ja no, tässä sitä olisi nyt sitten tarjolla! Seuraava The Acts -single näkee päivänvalon toukokuussa, joten olkaahan valppaina, Nenonen summaa.

Siitä sitten lunkisti vain.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 13/2017)

Parasta juuri nyt -lista myös YouTubessa ja Deezerissä.

Lisää luettavaa