Aurinkoa, ystäviä, kaljaa ja kummituksia – viikon 21 Parasta juuri nyt -soittolista kutsuu kohti kesää

"Orkesterimme ei perinteisesti ole esittänyt mitään erityisen iloisia ralleja", tuumaa vuodenaikatrilogian tuoreimmalla kappaleellaan käynnistänyt vieraamme.
25.5.2017 19:10

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Kesä vaikuttaa viimeinkin saapuneen ja mikäpä ensiluokkaisen seuran ja huurteisen tahi kuplivan seuraksi paremmin sointuukaan kuin pelkkää taustahälyä moniulotteisempi musiikki.

Soittarillamme on tarjota istujaisiisi kaljan, kummitusten ja kuusipuiden kyllästämiä tuoreuksia muun muassa artisteilta ja yhtyeiltä Samae Koskinen (pääkuvassa), AOM, Egotrippi, M, Aimee Mann, She-Devils, Daggerplay, Roger Waters, Mikko Joensuu, Plan B, Klamydia ja Linkin Park.

Mielenkiintoisina nousijoina mainittakoon Perjantaibiisinämmekin paistatellut Ihana Leijona -teos Tahtoisi en sekä pitkän uransa 13. sooloalbumin julkaiseen Paul Wellerin kaunis Long Long Road -siivu.

Verhot-yhtyeen laulaja-kitaristi Mikko kertoo videoensi-illassammekin käväisseen Kesä kuivaa kyyneleet -kappaleen synnystä näin:

Jossain vaiheessa alkoi syystä tai toisesta syntyä biisejä, jotka assosioituivat vahvasti eri vuodenaikohin. Kesä kuivaa kyyneleet avaa Verhojen vuodenaikatrilogian; biisissä liikutaan jossain muistojen, alitajunnan ja unimaailman rajamailla, ja sen tunnelma kiteytyy osuvasti Herra Ylpön ohjaamalla musiikkivideolla. Orkesterimme ei perinteisesti ole esittänyt mitään erityisen iloisia ralleja, mutta kyseisestä kappaleesta on tullut kuulijoilta sellaistakin kommenttia, että tämähän kuulostaa melkein iloiselta! Ehkä kuitenkin paino nimenomaan sanalla melkein.

Joka tapauksessa Verhot toivottaa Soundin lukijoille mahtavaa kesää, nauttikaa siitä juuri nyt, koska pian on jo syksy!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 21/2017)

Parasta juuri nyt -lista myös YouTubessa ja Deezerissä.

Lisää luettavaa