Unihalvauksia ja yllytyshulluutta – katsaus viikon 20 Parasta juuri nyt -listalle

Artistivieraamme esittelee kappaleensa, jolla kuullaan "mörkönaurua".

The National.

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Vuoden 2017 viikolla 20 suosikkisoittolistamme on ahmaissut kitusiinsa kappalehelmiä tyylilajista jos toisestakin.

Mukana kieppuvat muun muassa tänään uudella videosinglellään räväyttänyt Muse, Royal Blood, Dan Auerbach, Charlie Cunningham, Kaveri Special, Jukka Perko Tritone, Mira Luoti, Yllytyshullu-ep:nsä julkaissut Jere Ijäs, The National (pääkuvassa) sekä legendaherra Andy McCoy.

Pariisin Kevään riveistäkin tunnettava Antti Pouta kertoo ensimmäistä soolokokopitkäänsä ennakoivasta Unihalvaus-kappaleestaan näin:

Unihalvaus on vahvasti omaan kokemukseen nojaava tunnelmapala. Ajattelin sitä ensin biisinä, joka harjataan sähkiksillä läpi ja jossa vellotaan jossain The Cure -tunnelmissa. Mutta studiossa meno muuttui, ja totesimme tuottaja-äänittäjä Julius Maurasen ja soittajahemmojen kanssa, että mahdollisimman eleetön ja tilava pohja hieman Bowien China Girlin henkeen olisi toimivampi.

Rumpali Jari ja basisti Juho testailivat hetken ja pohjat otettiin talteen pikaisesti. Jari sanoi soittavansa vaan yhden fillin, totesi että se riittää. Niin minustakin!

Tämä on viimeisimpiä elokuussa julkaistavalle Yhteys-levylleni tekemiäni biisejä. Olin aluksi vähän epäileväinen; onko tästä levybiisiksi, onko tää liian erilainen? Pirun hauskaa tätä kuitenkin oli tehdä. Demolaulun repeily tallentui itse asiassa lopulliseen versioon ”mörkönauruna”, jota kuullaan biisin loppupuolella.

Millaisia terveisiä Soundi.fi:n lukijoille?

– Nyt on valon aikakausi. Liikkukaa ulkona, viipyilkää metsässä ja rannoilla. Käykää keikoilla ja festatkaa! Tästä tulee hyvä kesä.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 20/2017)

Parasta juuri nyt -lista myös YouTubessa ja Deezerissä.