Liam Gallagher, Sólstafir, The Charlatans… – Parasta juuri nyt -listalla mellastavat saarivaltioiden suuruudet

Mukana luonnollisesti myös aimo pläjäys kotimaista osaamista.
1.6.2017 20:18

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Tällä erää soittariamme asuttavat tutut rock- ja metallikonkarit aina pääkuvan pian Suomeenkin saapuvasta Gallagher nuoremmasta uuden Different Days -pitkäsoiton julkaisseeseen maanmiesbändi The Charlatansiin sekä aivan hetki sitten huimalla videopläjäyksellä päin näköä humauttaneeseen Islannin ylpeys Sólstafiriin.

Suomalaista voimaa soppaan ripauttavat muun muassa yhdessä Marko Haaviston kanssa operoiva Riitaoja-orkesteri, Ajantajuton-soolo-ep:nsä aistittavaksemme sysännyt Delay Trees -herra Rami Vierula sekä Perjantaibiisi– ja Lauantaileka -yhteyksissäkin vastikään tavatut Santa Cruz ja Wedding Crashers.

Viikon vieras saapuu urallaan kaikkiaan neljä kokopitkää julkaisseen, nyt vain kaksiraitaisella mutta sitäkin jyhkeämmällä Fortuna-ep:llä paluun kehiin suorittavan Hebosagilin riveistä. Kitaristi Oku Kähkönen kertoo äänitysprosessista ja listalla lymyilevästä yhdeksänminuuttisesta Oi Fortuna -kipaleesta näin:

Fortuna äänitettiin talvella 2016 Hailuodon saaressa Perämerellä, Oulun edustalla. Rakensimme studion Hailuodon metsästysseuran majaan ja annoimme kitaran vain laulaa. Sessiot olivat hyvät ja saunoimme paljon.

Oi Fortuna on laulu ahdingosta. Mikäli se resonoi sielussasi, niin toivomme sen antavan sinulle lohtua, toivoa ja rockin iloa elämääsi. Olipa kappaleesta lopulta mitä mieltä tahansa, kiitämme kaikkia, jotka antavat mahdollisuuden näin pitkälle biisille. Viimeistään Antti Karjalaisen upea kitarasoolo finaalissa lunastaa kaiken käytetyn ajan.

Kesällä lomailuun keskittyvän ja jälleen syksyllä keikkarintamalle palaavan ryhmän puhemiehellä on myös terkkuja aivan erityisen tärkeälle henkilölle:

Äidille terveisiä ja hyvää syntymäpäivää!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 22/2017)

Parasta juuri nyt -lista myös YouTubessa ja Deezerissä.

Lisää luettavaa