Thrashia, rockia ja silkkaa tiedettä – mikäs se olikaan Parasta juuri nyt?

Soittarihuolesi kaikki heitä.
16.6.2016 11:34

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Pöräytetäänpäs jälleen viikon listakatsauksen pariin. Nopealla vilkaisulla sitä taas häkeltyy ja löytää itsensä pohtimasta, että ”voiko hyvää uutta musiikkia olla noin paljon?” Vastaus: kyllä voi.

Lähempi tarkastelu osoittaa kaltaistensa keskuuteen pesiytyneen jälleen kaikkea thrash metalista elektroniseen tanssimusiikkiin, mukana kun ovat muun muassa Death Angel ja Disclosure. Kotimaiselta puolelta pelikentälle ponnistavat uudet singlensä julkaisseet Pariisin Kevät ja Vesala vanavedessään Aurora ja Tuuttimörkö. Myös Sir Elwoodin Vieraskirjaa raotetaan Runoilija-albumin nimikkokappaleen verran.

Jodarok kertoilee Aivovuoto-kokoonpanonsa Odotin että -kipaleesta seuraavaa:

Kierrettiin Oonks mä pelle -crew’lla eli Tuuttimörön ja DJ Kridlokkin kanssa aika kattavasti viime kesän festivaalit ja syksyllä oli vielä paljon kaikkea musapuuhaa. Studion seinät alkoi käydä liian tutuiksi ja takki tyhjäksi. Siitä syntyi sitten idea käydä etsimässä kadotettu mojo, tai henkinen johtotähtemme toukkanaama, jostain muualta.

Tämä on siis biisi, joka sävellettiin lennosta samalla kun kuvattiin videota ihan ulkomailla. Leikattiin kasaan vajaa kymmenen minuuttia parhaita kuvia, katsoin niitä ja kirjoittelin. Sieltä sitten alkoi nousta teemaa ja ilmaisuja. Luulisi olevan helppoa tehdä räppejä noin päin, kun on raamit valmiina, mutta oikeasti siinä tuli aika isot paineet, kun kuvausreissu oli niin hieno ja biitti myös. Haluttiin tehdä ihan omillaan, siis myös ilman videota, toimiva kappale. Sinne livahti sekaan jotain tiede-osastoa maapallon pyörimisen hidastumisesta ja kvanttien lomittumisesta tai mitä lie. Luen tiedeuutisia, koska niissä on sentään välillä jotain positiivista ja toivoa herättävää.

Listaamme seuraaville Joda lähettää tällaisia terveisiä:

Muistakaa juoda vettä ja nukkua varjossa. Kiitokset kaikesta kaikille.

Aivovuodon Odotin että -videon voit katsella tästä. Ja Jodarokiahan kuullaan myös toisella listalta löytyvällä kappaleella; yhdessä perjantaina Sidewaysissakin nähtävän Yonan kanssa kiskaistulla Romanssilla.

Niin, ja näkyyhän tuolla keikkuvan myös sitä kaikkein tuoreinta Red Hot Chili Peppersiä, The Stone Rosesia ja Sabatonia.

Repikää siitä.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 24/2016)

Lisää luettavaa