Grave Pleasures, Thurston Moore, Garbage… – Parasta juuri nyt -listalla tuttuja heeboja ja heebottaria

"Tapanani ei ole lähettää terveisiä, koska en voi olla varma, lähettääkö vastaanottaja terveisiä takaisin", järkeilee viikon vieras.
3.8.2017 19:23

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Tällä viikolla rakkaudella vaalimaamme viraalilaariin on viskelty niin eritteiden täyteisellä videollaan hurmannutta Grave Pleasuresia ja tuliterää Garbagea kuin cover-vaihteen silmään iskenyttä Mira Luotiakin.

Mukaan mahtuu myös Helsingistä laulava espanjalaisyhtye L.A. sekä neljänteen soololevyynsä valmistautuva kitaramaestro Petteri Sariola. Kovasti varrottua materiaalia Arcade Firelta, Provinssin päälavan taannoin haltuun ottaneelta The Killersiltä ja entiseltä Sonic Youth -vekkuli Thurston Moorelta on sitäkin sisällytettynä.

Viime viikolla tantereelle tallustelleen Noumena-orkesterin kitaristi Ville Lamminaho luonnehtii ryhmänsä Syvällä vedessä -kipaleen luomisprosessia seuraavasti:

Syvällä vedessä sai alkunsa, kun tuudittelin silloin muutaman viikon ikäistä tytärtäni uneen ja hyräilin samalla satunnaista melodiaa. Melodia alkoi elää päässäni, ja siitä kehittyi lopulta musiikillisesti hidas, raskas ja synkkä kappale, jonka vastavoimana toimivat biisin syntytilannetta mukailevat, yllättävänkin valoisat sanoitukset.

Millaisia terveisiä haluat lähettää Soundin Parasta juuri nyt -listaa seuraaville?

Tapanani ei ole lähettää terveisiä, koska en voi olla varma, lähettääkö vastaanottaja terveisiä takaisin. Sen sijaan pyydän kaikenlaisia terveisiä lukijoilta. Niitä voi jättää vaikkapa Noumenan Facebook-seinälle.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 31/2017)

Lisää luettavaa