Ensiferum, Wolf Parade, Loiriplukari… – Parasta juuri nyt -listalla eriskummallisuutta ja monenkirjavaa metal-osaamista

Viikon vieraat taustoittavat kappalettaan, joka "kuvastaa elämänjanoista meininkiä aamuyöllä kirkonpuistossa".
20.7.2017 19:02

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Eikun taas kartoittamaan, mitä kaikkea muun muassa Tammerfestiä, Tikkurila Festivaalia ja Turun Tall Ships Racesia edeltävällä viikolla onkaan haaviimme tarttunut.

Kas siellähän lepäilee ainakin sekä uusiin albumeihinsa valmistautuvien Wolf Paraden, Nine Inch Nailsin sekä vastikään Ilosaaressa vierailleen Leprousin ja syksyllä Turussa ja Helsingissä pistäytyvän australialaisen Stu Larsenin uutuuksia. Myös Henri Eerolan ja Asko Alasen arvioissaan kehaisemien Iced Earthin ja Zacharius Carls Groupin Raven Wing– ja Don’t Wake Up -kappaleet on kärrätty tarjolle.

Erityislaatuisella tavalla musiikin – tai ainakin huumorin – rakastajain aisteja hivelee myös keväällä netti-ilmiöksi kohonneen Loiriplukarin läpimurtoviisu Ei voi laittaa verotukseen. Ja onpa mukana myös eilen For Those About To Fight For Metal -nimisellä lohkaisullaan paluun julkaisukantaan suorittanut Ensiferum (pääkuvassa).

Ursus Factory -herrat Jussi ja Allu tarinoivat viime perjantaina julkaistun Älä lopeta uskomista rakkauteen, baby -debyyttikokopitkänsä Jumalautapojat-raidan synnystä seuraavasti:

Jumalautapojat oli alun perin baarin edessä juhlatunnelmissa syntynyt yhteisöllinen sävellys, jonka erittäin tanssittava peruspoljento vei heti mukanaan. Tilanne saatiin nauhalle ja nauhoitteen pohjalta kehitettiin UF-biisi sanoituksineen ja riffeineen. Kappale kuvastaa elämänjanoista meininkiä aamuyöllä kirkonpuistossa.

Pistäkäähän vielä terkut listamme seuraajille.

– Hyvää kesää sekä rauhaa ja rakkautta kaikille Soundin lukijoille!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 29/2017)

Lisää luettavaa