The Darkness, Black Motor, Dhani Harrison… – Parasta juuri nyt -listalla jazzia, Suomen-vieraita ja suurmiesten jälkikasvua

Viikon vieraat kiittävät vaimoa sämpylästä ja kahvista.

The Darkness

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Voi kuinka onkaan taas kylläinen meininki. Lempisoittolistallanne nimittäin!

Viikolla 30 olemme noukkineet vaunuumme niin levyarvioissamme (tässä ja tässä) hehkutettuja Noumenaa ja Black Motoria kuin tulevana viikonloppuna Helsingin Kaisaniemessä Red Hot Chili Peppersiä lämmittelevää Hollywood Undeadia, uunituoretta Chelsea Wolfea sekä mainion Hug Of Thunder -levynsä julki tuupannutta Broken Social Sceneäkin. Myös Cage The Elephant-, The Darkness– ja Jonna Tervomaa -uutuuksia kyyditään leuka pystyssä.

Musiikkimaailman suurmiesten jälkikasvua edustuksesta löytyy Damian Marleyn ja Dhani Harrisonin muodossa.

Viikon vieraana on taannoin myös Lauantaileka-lokosessamme pistäytynyt, sittemmin kokopitkän albumin kuultaviin kellauttanut MegaBänd, jonka leiristä varsin monenlaiset tulkinnat sallivaa Vaimo-kipaletta kuvaillaan seuraavasti:

– Loviisan Vapandiassa syntyi kuolematon riffi, johon vielä lennosta tarttuivat sanat ”vaimo, leivo mulle sitä sämpylää! Vaimoo! Kiitti tosi hyvää kahvii!” Inspiroituneina legendaarisen numero kasin avioelämästä, perinteisiä arvoja kunniottaen, Timon kynästä kaivertui historiaan ainutlaatuisen menevä kolmen soinnun rock ’n’ roll -salama.

Missä tarkalleen ottaen sijaitsee Vapandia?

– Vapandia on pieni taianomainen saari, jossa tapahtuu ihmeitä ja jossa moni kaunis laulu saa alkunsa.

Aivan. Entäpä millaisin terveisin hellitte Parasta juuri nyt -listaamme seuraavia fanejanne?

– Lukijoille ja faneille terveiset. Kaikki kuvataan. Ottakaahan kuunteluun tämän hetken monipuolisin rocklevy Megabänd!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 30/2017)