Mikko Joensuu, pehmeitä hiuksia ja Viitasen Piia – Parasta juuri nyt -taajuuksilta päivää

Soittolistamme viikkovisiitillä kuljetaan Hurulasta aina Taikametsään saakka.
6.10.2016 19:07

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

No moro nääs. Taas olisi ladattuna niin sanottu täyslaidallinen kelpo plus -laatuista kappalekarkkia. Juu, justiin tiäksä sulle.

Mukana meiningeissä on tällä kierroksella joko aivan tai suht tuoreita lauluja muun muassa seuraavilta artisteilta ja yhtyeiltä: Lassi Valtonen, Viitasen Piia, Helmet, Honey B & T-Bones, Norah Jones, Hurula, Pariisin Kevät, Mikko Joensuu ja Alcest. Blommor På Brinnande Fartyg -uusioversiollaan edustaa bob hund ja saattaapa äänensä kuuluville myös lähitulevaisuuden albumidebytantti Soft Hair.

Kaihon Karavaaniaan lempeän määrätietoisesti luotsaava Tuure Kilpeläinen on sanaillut Surusilmäinen kauneus -kipaleestaan seuraavaa:

– Laulu syntyi äkkiä vitostiellä keikkamatkalla Jyväskylään. Se oli aluksi harrastempoinen, vähän kuin Kasevan kadonnut laulu. Kevään puhjetessa ja matkan edetessä kappale karavanisoitui lopulliseen kaahaavaan muotoonsa. Tekstissä kaivataan kadonnutta kauneutta, sivukujalle, pois päin meuhkaamisesta ja digitaaliruutujen hypnoosista. Surusilmäinen kauneus on kuten kaiho, kaipuu selittämättömään.

Terve Tuure, teidän uusi levynne julkaistaan 21.10. Mitäpä siitä päällimmäisenä mielen päällä?

– Levyn kokonaisuudesta on hankalaa laatia joku nokkela luonnehdinta. Se on kovin rytmikäs, siellä on osin mun ennen Karavaania tehtyjen soololevyjen meininkiä, soul-tunnelmaa. Paljon tarinallista kerrontaa, pienten kaupunkien tuulisia katuja, muutosta. Hemmetisti tilaa soitossa: kaikki on sellaista kudelmaa suhteessa muiden instrumentteihin, avaruutta, afrikkaa, kaihoa ja energiaa. Välillä mennään ihan lähelle, akustisen Noson soitteluun ja riisuttuun lauluun. Tuottajalla on toisaalta ollut semmoinen Peter Gabriel- ja 80-luku-maailmanmusafiilistely päällä. Soundi on iso ja kuulas. Slaavilaisia sävyjä ei tällä kertaa juuri kuulla, paitsi ehkä yhdessä biisissä. Jos nyt nimiä pitää dropata, niin levyllä sekoittuu kaihoisasti Agents, Badding ja Amy Winehouse. Tekstit ovat, kuten aina, päiväkirjaa, henkilökohtaisia rinnakkaistodellisuuksia tässä oudossa ajassa.

Jäämme odottamaan innolla! Saisiko vielä terkut Soundin lukijoille?

Arvoisat Soundin lukijat! Näin kuulaana syksynä menkää metsään ja löytäkää sieniä. Olkaa väillä musapöllyissä, tykätkää itsestänne ja vähän myös muista. Rauhaa ja rakkautta!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 40/2016)

Lisää luettavaa