Parasta juuri nyt -listalla bluegrassia, vasarointia ja riipivän surullisia rakkaustarinoita

Älä enää pimeydessä vaella. Ainakaan ilman kunnon musiikkia.

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Jälleen on tullut aika katsastaa viikon soreat ja koreat listatulokkaat.

Olisi uutta albumia valmistelevaa Leonard Cohenia, Jenkkilässä asti hurmaavaa Steve ’N’ Seagullsia (pääkuvassa), Ile Kallio Big Rock Bandia ja Anssi Kelaa. Tarjolla nimittäin.

Frank Oceanin The Beatles -kaistaa kaasuttelevalla White Ferrarilla sykähdetään Opethin ja KYPCKin välittömään tuntumaan. Sitten tunnelmaa poppiuttaa hetkiseksi The Fray, kunnes huhumyllyssä piehtaroiva Ghost saapuu Square Hammerilla mätkäyttääkseen.

Viikon vieraaksi kaappasimme Closure-albuminsa taannoin julkaisseen jazz-taituri Nina Myan, joka tarinoi Mine Alone -kappaleestaan seuraavaa:

Mine Alone on minun ja saksofonistimme Petri Puolitaipaleen käsialaa. Itse asiassa Petrin idea ihan alun perin. Kappale mukailee 60-luvun soulia, se tuo ehkä mieleen Aretha Franklinin voimaballadit. Sanoitus on riipivän surullinen tarina mahdottomasta rakkaudesta. Tämä on ehdoton suosikkini levyltä ja myös teknisesti vaikein laulaa.

– Soundin lukijoille ja Parasta juuri nyt -listan kuuntelijoille terveisiä Oulusta, ollaan paraikaa kiertueella. Hyvää syksyä, nauttikaa Closuresta – se sopii mainiosti synkkeneviin syysiltoihin!

Kodittomia, Miro Palokalliota ja Kentiäkin on vielä ynnätty somaan settiimme, joten eiköhän vain:

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 38/2016)