Takaisin sateeseen – Parasta juuri nyt -listalla arkistohelmiä ja mouhevasti kypsynyttä rockia

"Kaikki hyvät asiat, kuten viini, rakkaus ja ihmiset, saavat lisää syvyyttä vanhetessaan."
29.9.2016 19:45

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Taas olisi relevantteja ralleja tarjolla omiksi, ellei peräti naapurinkin tarpeiksi saakka.

Itseoikeutetusti paikkansa prameasta joukosta ovat tällä viikolla lunastaneet niin Metallica, Green Day kuin Happoradiokin. Konkareista myös Bruce Springsteen (tutun näköinen kaveri yllä) on mukana arkistojen kätköistä kaivetulla The Ballad Of Jesse James -siivullaan.

Mukaan mahtuu lisäksi Tuure Kilpeläistä Ja Kaihon Karavaania, Satellite Storiesia, Amaranthea, Little Childreniä, Kings Of Leonia sekä Vesteristä Yhtyeineen. Jo muuan päivittäistavarakaupan tv-mainoksistakin tutuksi käyneellä rallillaan edustaa ”tennis heavyllään” hurmaava Brother Firetribe.

Tarinaa omasta listanousukas-laulustaan luotaa Sydän, Sydän -yhtyeen bassotaiteilija-laulaja Tomi Flyckt:

Kaikki hyvät asiat, kuten viini, rakkaus ja ihmiset, saavat lisää syvyyttä vanhetessaan. Talla pohjaan on harvinaisen mouhevan kypsyttelyn tulos, sillä kappaleen ensimmäiset siemenet pistettiin itämään jo joskus vuoden 2004 hujakoilla. Silloin työn alla oli toki vielä ihan toinen biisi, joka kuitenkin jätettiin lopulta treenikämpän hämäriin homehtumaan ja unohtumaan.

– Homma nytkähti täysin odottamatta uudelleen liikkeelle, kun olin lomareissulla paahteisessa Barcelonassa heinäkuussa 2013. Eräänä iltana kattoterassilla halpaa valkoviiniä lipittäessäni koin väkevän ja voimauttavan tunteen. Ihmismieli toimii kyllä kummallisella tavalla, sillä yhtäkkiä huomasin muistelevani melkein kymmenen vuotta unohduksissa ollutta melodiaa ja rytmiä. Ei siinä voinut kuin todeta hölmistyneenä, että perhana soikoon – nyt se vanha, homeinen riffinraato saa kyllä huutia!

– Lomahuoneiston nurkassa lojui varmaankin vuosikausia koskemattomana maannut akkari, jonka pääasiallinen tarkoitus oli todennäköisesti luoda kämppään sopivan romanttinen ja välimerellinen feng shui. Se sai kelvata, kun lähdin demoilemaan sähikäismäistä elektro-nakutusbiisiä läppärilläni. Ilmeisesti onnistuin kuitenkin muistamaan alkuperäiset vuoden 2004 kuviot niin totaalisen väärin – ja onnekkaasti vielä sävelkorvaa miellyttävällä tavalla – että lopulta esitellessäni demoa treenikämpällämme pojat suhtautuivat siihen kokonaan uutena ja täysin ennen kuulemattomana biisinä. Sellaisesta neitseellisestä lähtökohdasta oli mukava lähteä ruuvaamaan bändisovitusta.

Ai että.

Terveisiäkin teille ihanaisille satelee herra Flycktiltä seuraavasti:

– Kaikille Soundin lukijoille ja Parasta juuri nyt -listan kuuntelijoille erittäin lämpimät terveiset studiolta Vallilasta. Musa on kyllä mahtava juttu. Ollaan juuri treenailemassa kiertuesettiä kuntoon. Rundi käynnistyy Kuopiosta 1.10., mutta jo syyskuun puolelta marraskuun keskelle kurnutetaan Suomea ristiin rastiin. Nähdäänpä siis baarissa ja turistaan kerrankin oikein kunnolla! Nice. Sweet.

Tuosta sitten nuppia kaakkoon ja johan on taas feng shuit kohdillaan, vaikka ikkunan takana hieman tihruttaakin.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 39/2016)

 

Lisää luettavaa