Beck, Plastic Tones ja William Patrick Corgan – Parasta juuri nyt -listalla uranuurtajia ja viriilejä debytantteja

"Näillä biiseillä halutaan juhlistaa epäonnistumisia ja epäonnistujia. Niiden maailmassa on eniten elämää", tuumii viikon vieras.
19.10.2017 17:21

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Se on moro taas listankin tiimoilta. Hienon tästäkin viikosta tekee vähintäänkin se, että nasevaa uutuusmusiikkia tuntuu kumoutuvan päällemme jälleen niin ovista kuin pienemmistäkin tuuletusluukuista.

Kuluneen seitsemän päivän listanousukkaista mainittakoon mini-lp:nsä julkaissut kotimainen voimapopryhmä Plastic Tones, Keltaisine verhoineen palannut Laura Moisio, brittimedioissa pelastajan kaapuun puettu Curse Of Lono ja soinnillisesti orgaanisissa sävyissä kellivän Ogilala-sooloalbuminsa julkaissut sekä yliluonnollisista kokemuksistaan kertoillut Smashing Pumpkins -velho William Patrick ”Billy” Corgan (pääkuvassa).

Myös Colors-kokopitkineen palannut Beck, Perjantaibiisi-pallilla paistatellut Kumikameli sekä levyarviossamme puhtaalla viidellä tähdellä palkittu Peter Perrett on kyytiin huolittu. Yhtyeiden Mustasch ja Honningbarna Lawbreaker– ja Hold An Ann -uutuudet kannataa tarkastaa nekin.

Listavieraan ominaisuudessa kommenttia pumppunsa tänään julkaistusta Tosi mukava -singlestä tarjoilee kertaalleen Lauantaileka-haastattelussammekin kipaisseen Juhani 2000 -yhtyeen nokkamies Juhani Grönroos:

– Biisi on passiivis-aggressiivinen tarina niistä fiiliksistä, kun päätyy niin sanotulle kaveriasteelle sen tyypin kanssa, johon on parantumattomasti ihastunut. Siinä voi jäädä pahasti jumiin varsinkin, jos toinen osapuoli jättää mahdollisuuksien ovia raolleen.

Tämä on vähän menevämpää musaa kuin meidän esikoinen esikois-ep (aiemmin tänä vuonna ilmestynyt Juhani 2000). Haluttiin painaa kaasua ja näyttää uusia puolia meidän bändistä. Näillä biiseillä halutaan juhlistaa epäonnistumisia ja epäonnistujia. Niiden maailmassa on eniten elämää, laulaja-kitaristi tuumii.

Ja nakkaa kyytipojaksi vielä terveisiäkin:

Tosi mukavaa syksyä kaikille! Toivottavasti diggaatte biisistä. Kannattaa kuunnella se nyt, koska lisääkin on tulossa jo melko pian!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 42/2017)

Kaikki aikojen saatossa ilmestyneet Parasta juuri nyt -listakatsaukset löydettävissä täällä.

Lisää luettavaa